Informatie over Steunzolen van Poorth Orthopedie

Gebruikersdoel

Steunzolen hebben als doel je voeten te ondersteunen, te corrigeren of om pijn met een diversiteit aan onderliggende oorzaken, te verminderen.

Eigenschappen van steunzolen

Afhankelijk van de klachten wordt een steunzool opgebouwd uit verschillende materialen. De keuze uit materialen is groot en is van heel hard materiaal tot zeer zacht materiaal beschikbaar. Deze materialen worden per individu samengesteld.

Toepassing van steunzolen

Steunzolen worden in diverse schoenen gedragen, van een nette elegante schoen tot een werkschoen. Afhankelijk van het inzetgebied wordt een steunzool gemaakt. Vaak kunnen de steunzolen gewisseld worden tussen een diversiteit aan schoenen. Mocht dit niet kunnen dan is een 2e paar steunzolen aanbevolen (bijvoorbeeld voor nette schoenen een veiligheidsschoen).

Waarom steunzolen

Met het dragen van steunzolen worden pijnklachten of terugkerende problemen met de voeten voorkomen, dan wel geminimaliseerd. Voor steunzolen is het noodzakelijk dat er voldoende ruimte in de schoen aanwezig is. De voorkeur gaat dan ook uit naar schoenen waar een losse inleg zool in zit. Deze wordt eruit gehaald en vervangen door de steunzool. Hiermee wordt het beste van de schoen behouden. Wanneer het niet mogelijk is om een losse inlegzool uit de schoen te verwijderen, dan komt de schoen strakker te zitten om de voet wat voor minder comfort zorgt.

Levertijd van je steunzolen

Vanaf het moment van maat nemen tot het daadwerkelijk leveren van de individuele steunzolen duurt tussen de 7 en 14 dagen.

Kosten van steunzolen

De kosten van de naar maat gemaakte steunzolen worden jaarlijks vastgesteld en worden besproken bij het maat nemen van de steunzolen. Steunzolen worden niet vergoed vanuit de basis verzekering. Afhankelijk van de zorgverzekering en de afgesloten aanvullende verzekering heb je recht op gedeeltelijke of gehele vergoeding.

Opbouwen van draagtijd

De steunzolen kunnen vanaf het moment van afleveren gedragen worden. Of deze vanaf dag 1 meteen de gehele dag gedragen kunnen worden of enkele uren is per persoon anders. Mocht je de steunzolen irritant of vervelend vinden na een aantal uren, haal deze uit de schoenen en start de volgende dag weer met de steunzolen. Binnen 14 dagen moet je volledige dagen op de steunzolen kunnen lopen. Wil je voorzichtig opbouwen dan is het raadzaam om elke dag een uur draagtijd te vermeerderen, startend met 1 uur. Afhankelijk van de klachten moeten deze opgelost dan wel sterk verminderd zijn binnen de termijn die ik met je afstem. Dit kan van moment van afleveren tot 8-12 weken zijn.

Het reinigen van je steunzolen

Steunzolen kunnen gereinigd worden met een licht vochtige doek. Het afdekmateriaal dat Poorth Orthopedie gebruikt neemt 8x zijn eigen gewicht in vocht op. Laat de steunzolen dagelijks luchten in een droge omgeving.

Garantie

Poorth Orthopedie geeft 6 maandengarantie op de gebruikte materialen en 3 maanden op de correctie.

Levensduur van je steunzolen

De levensduur van steunzolen is divers en loopt uiteen van 1 jaar tot wel 4 jaar. De inzet en soort belasting van de steunzolen is bepalend voor de levensduur. Controle op functionaliteit kan op elk gewenst moment afgesproken worden.

steunzolen grafische weergave poorth orthopedie

steunzolen poorth orthopedie