Steunzolen, correctiezolen, supplementen, voetbedden, sportzolen of noem het inlays? Ik noem ze steunzolen met de voor u specifieke aangebrachte eigenschappen.

Waarom kan een steunzool voor u een passende oplossing zijn?

Enkel- en knieklachten zijn veel voorkomende problemen die met steunzolen verholpen kunnen worden. Ook bij rugklachten, reumatische aandoeningen en sportblessures kunnen corrigerende steunzolen de oplossing zijn.

Steunzolen ondersteunen het voetskelet met als doel te corrigeren, te ondersteunen of te ontlasten. U loopt comfortabeler met steunzolen terwijl de banden en de gewrichten worden ontlast. Voor bijna elk type schoen kan een steunzool gemaakt worden, van pumps tot aan werkschoenen.

Afhankelijk van wat de activiteiten van uw leven zijn wordt een steunzoolconcept gekozen. Het maakt namelijk veel verschil of u licht van gewicht bent en veel zit of dat u zwaarlijvig bent en zeer actief. Ik kies voor u de beste oplossing. Daarbij maak ik gebruik van traditionele en moderne materialen en technieken. De keuze wordt bepaald naar aanleiding van de verstrekte informatie en van wat ik zie.

Opbouwen voor het dragen van steunzolen?

In principe kunt u de steunzolen vanaf dag 1 de gehele dag dragen, maar er is geen voet/lichaam gelijk. Krijgt u na een paar uur dragen last van uw voeten dan is dat het teken dat opbouwen in draagtijd gewenst is. Bij de één kan het zijn dat de steunzolen in de schoenen gaan en dat ze er niet meer uit hoeven. De ander bouwt het in uren op, maar na 14 dagen moet u hele dagen op de zolen kunnen lopen.

Onderhoud van steunzolen

Het luchten (de steunzolen uit de schoenen halen) en het regelmatig schoonmaken van steunzolen komt de levensduur ten goede. Zand en vocht zorgt voor snellere slijtage. Bij normaal gebruik is het advies om de functionaliteit van de steunzolen eens per jaar te laten controleren.

Garantie

Ook op steunzolen zit garantie. Ik geef drie maanden garantie op de pasvorm en zes maanden op het materiaal. Buitensporig gebruik valt buiten de garantie.

Niet tevreden?

Natuurlijk kan het voorkomen dat uw verwachting anders is dan het resultaat. Maak een afspraak met mij en samen komen we tot de oplossing.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

    Gewenst moment voor een afspraak

    (* = altijd invullen)

    Dit formulier is beveiligd met reCAPTCHA en de Google Privacy en Voorwaarden gelden. Uw gegevens worden versleuteld verstuurd.